صنعت مد و پوشاک در دنیای کنونی با فناوریهای نوین گرهخورده؛ چنانچه فروشگاهها برای حفظ و جلب مشتریان علاوه بر امکان ایجاد خریدهای آنلاین، از فناوری واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده نیز استفاده میکنند. اتاق پرو مجازی یکی از این نمونههاست. سوالی که به ذهن متبادر میشود این است که اتاق پرو مجازی، واقعیت افزوده یا مجازی است؟ کاربرد واقعیت مجازی موانعی در صنعت پوشاک دارد، همچنین فرآیند یادگیری و تطابق با واقعیت افزوده راحتتر از واقعیت مجازی است. پروژه اتاق پرو مجازی تکنولوژی واقعیت افزوده است. در حال حاضر تعداد اندکی از فروشگاههای لباس در کشورهای توسعه یافته در حال آزمایش نسخههایی از اتاق پرو مجازی هستند. کارشناسان معتقدند اتاق پرو مجازی همچون آچار فرانسه برای تولیدکنندگان محسوب می شود و به خریداران امکان میدهد لباس را به صورت مجازی در اتاق پرو مجازی به تن کنند. با وجود این که خرید آنلاین فوق العاده به نظر میرسند اما استفاده از اتاق پرو مجازی در فروشگاههای واقعی ضروریتر به نظر میرسد. در واقع اتاق پرو مجازی برنامهای خلاقانه است که برای افزایش فروش طراحی شده است؛ و دردسر پرو کردن لباس برای فروشندگان و خریداران با کمک اتاق پرو مجازی کمتر میگردد.
یکی از مسائلی که فروشگاهها را در حوزه پوشاک با چالش جدی مواجه میکند، پرو لباس است که اکثر خریداران ترجیح میدهند لباس را قبل از خرید پرو کنند. معمولا خریدهای حضوری به دلیل شلوغی و ازدحام خسته کننده و طاقت فرساست و این شلوغی باعث میشود خریدار به اجبار یا عجله خرید نماید یا درآن لحظه قادر به تصمیم گیری نباشد و با توجه به مهارت فروشنده در سخنوری، و در رودربایستی مجبور به خرید محصولی شود که به آن علاقه یا نیاز ندارد، در واقع احتمال خریدهای هیجانی بیشتر میشود، خریدهایی که با این سوال همراهند که آیا میتوانم آن را با سایر لباسهایی که دارم هماهنگ کنم؟ و در نهایت خرید توام با نارضایتی است و موجب تغییر دیدگاه مشتری (در جهت منفی) نسبت به فروشگاهی که از آن خرید نموده است میگردد.
از سوی دیگر، فروش لباس علیرغم منفعتی که برای فروشنده دربردارد اغلب به خاطر پرو کردن تبدیل به چالشی سخت میشود. پوشیدن لباسهای گران قیمتی که زمان و هزینه زیادی صرف تولید آنها شده است در یک اتاق کوچک؛ اغلب مشکل ساز است. چرا که اکثر مشتریان تمایل دارند گزینههای متفاوت را جهت رسیدن به انتخاب بهینه امتحان نمایند و حتی اگر اتاق پرو به اندازه کافی جا و گیره برای آویزان کردن همهی لباسها داشته باشد، فروشنده باید خوش شانس باشد که لباسی روی زمین نیافتد و حین پوشیدن آسیب نبیند تا خریدار بتواند مدل و سایز مورد نظر خود را انتخاب نماید، چه بسا انتخاب گزینههای مختلف باعث تعریق و لکه شدن لباسها ودر نهایت کلافگی فروشندگان میگردد. بههمین دلیل بیشتر افراد از فروش لباسی که منجر به پرو کردن بشود، منصرف میشوند؛ اما چارهایی برای خریداران و فروشندگان وجود ندارد و بایستی لباس پرو شود.
تکنولوژی واقعیت افزوده ایده تازهای نیست و تاکنون برنامههای مشابه زیادی در این زمینه تولید شده است اما اتاق پرو مجازی یکی از بهترین و جالبترین راهحلهای پرو لباس است، که توسط واقعیت افزوده پیاده سازی شده است. اتاق پرو مجازی تجربهی خرید و فروش لباس را لذت بخش میکند؛ چنانچه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک میتوانند به کمک اتاق پرو مجازی میزان رضایت مشتریان و فروش را همزمان افزایش دهند. اتاق پرو مجازی مشابه اتاق پرو عمل می کند با این تفاوت که مشتری دراتاق پرو مجازی یک نمونه شبیهسازی شده مشابه خود میبینید که قصد دارد برای خود واقعی او لباس پرو کند. با قرار گرفتن فرد در مقابل آینه جادویی اتاق پرو مجازی، ابعاد بدن فرد، توسط سنسورهای پیشرفته سه بعدی اسکن خواهد شد و نقشه سه بعدی بدن تهیه میگردد. وآیینه اتاق پرو مجازی امکان نمایش لباسی که انتخاب میشود بدون اینکه لباس پوشیده شود، فراهم میسازد. در اتاق پرو مجازی میتوان مدل، سایز و رنگ دلخواه لباس را انتخاب کرد و با زدن گزینهی پرو، لباسی که انتخاب شده از طریق صفحهی روبرو به شکلی کاملا واضح روی تن خود مشاهده و بررسی نماید.
اتاق پرو مجازی محدودیتی ندارد و فرد میتواند مانند زمانی که در اتاق پرو لباس میپوشد، حرکت کند و از زوایای مختلف لباس را روی تن خود ببیند. در حین کار کردن با دستگاه، سیستم های دنبالگر طراحی شده در نرم افزار اتاق پرو مجازی به طور مداوم موقعیت فرد را ارزیابی می کنند و بدین ترتیب امکان جابهجایی در هر سه محور سه بعدی فراهم میگردد. از اینرو، اتاق پرو مجازی امکان مدلسازی بدون تعویض لباس با سرعت بالا تنها از طریق دست را به مشتریان میدهد؛ چنانچه بعد از بررسی دقیق آن از زوایای مختلف توسط اتاق پرو مجازی، امکان خرید محصول به طور مستقیم از فروشگاه بدون نیاز به پرو و صرف زمان زیاد امکان پذیر است.